Publieke omroep

De SGP erkent het belang van onafhankelijke nieuwsvoorziening via televisie en radio. De publieke omroep speelt daarin een grote rol en verdient de blijvende steun van de overheid. De omroepen vormen de basis van het publieke bestel. Omdat de overheid een verantwoordelijkheid heeft voor het publieke domein en bovendien de publieke omroep financiert, dient de overheid heldere normen te ontwikkelen over ongewenste en schadelijke uitingen. Het is zeer kwalijk dat, zo blijkt onder meer uit de jaarlijkse vloekmonitor van de Bond tegen het Vloeken, ook de publieke omroep meedoet aan de algehele taalverruwing.
Een toekomstbestendige publieke omroep dient één van de speerpunten te zijn in de komende jaren. Wat de SGP betreft betekent dat een kleinere maar meer slagvaardige publieke omroep zónder reclame. Wij pleiten voor het behoud van één publiek tv-net en twee radiozenders, met de Wereldomroep. Deze afslanking hoeft niet ten koste te gaan van goede programma’s. De publieke omroep zou moeten stoppen met het uitzenden van peperdure sportevenementen en ‘pretentieloos amusement’ (amusement zonder doel). Ook het aantal herhalingen kan flink teruggeschroefd worden. De publieke omroep moet weer een sterk merk worden. Een sterk merk op het gebied van kwalitatief hoogwaardige nieuwsvoorziening en zinvol debat.

Zie ook bij reclame.Terug naar overzicht

Lid worden

Dankzij zo'n 30.000 SGP-leden, kunnen wij, landelijk en lokaal, een vuist maken in de politiek. Wil jij hier ook aan bijdragen?

Doneren

Is een lidmaatschap niet wat je zoekt, of je bent al lid? Ook financiële steun stellen wij erg op prijs.

Werk mee

Wil jij bijdragen aan het behalen van onze doelen? Bekijk dan de openstaande vrijwilligers- en vaste functies.