Bestuurdersvereniging

De SGP-bestuurdersvereniging (BSV) is door en voor SGP-politici en -bestuurders uit het land. De BSV ondersteund de SGP'ers in hun werkzaamheden en is een platform voor toerusting en netwerken.

De dienstverlening van de BSV bestaat uit de volgende onderdelen:

Toerusting

De SGP-bestuurdersvereniging is er voor haar leden. Een belangrijk onderdeel hiervan is (persoonlijke) advies rondom uw politieke werkzaamheden. Neem bij vragen gerust contact op met de Coördinator of een van de bestuursleden. 

Binnen de SGP is er in samenwerking met andere geledingen (o.a. SGP-Jongeren en Partijbureau) een divers scholingsaanbod. BSV-leden kunnen hier uiteraard ook gebruik van maken. Voor het aanbod neemt u contact op met de coördinator, contactgegevens staan onderaan deze pagina.

Netwerken

De Bestuurdersvereniging stimuleert en ondersteunt provinciale/regionale bijeenkomsten en organiseert landelijke bijeenkomsten. Daarbij wordt er gekeken naar een goede mix van uitwisseling van inhoudelijke standpunten, toerusting en persoonlijke ontmoeting (netwerken).

Verschillende activiteiten worden door de doelgroepen zelf georganiseerd i.s.m. de coördinator van de bestuurdersvereniging. Andere activiteiten worden op initiatief van de bestuurdersvereniging georganiseerd en opgezet door de coördinator. Een greep uit onze activiteiten:

  • Bestuurdersdag voor burgemeesters en wethouders
  • Waterschapsbestuurdersbijeenkomst
  • Statenleden overleg
  • Expertmeetings

Werving en selectie

Het werven en begeleiden van nieuwe politieke talenten en bestuurders is een taak van de Bestuurdersvereniging. De BSV is binnen de SGP  betrokken bij selectie advies procedures voor landelijke politici en kan adviseren over lokale selectieprocessen.

Daarnaast heeft de BSV overzicht in potentiële wethouders en burgemeesters. Vanuit lokale afdelingen wordt er regelmatig een beroep gedaan op de vereniging voor advies of een kandidaat-wethouder. Heeft u zelf interesse? Aanmelden kan via onderstaande contactgegevens.

Tips, ideeën en informatie

Voor tips, ideeën of meer informatie over de SGP-bestuurdersvereniging kunt u contact opnemen met de coördinator van de SGP-bestuurdersvereniging, Martijn Donselaar.

SGP-bestuurdersvereniging
Dinkel 7, 3068 HB Rotterdam
Telefoon: 010-7200774
Mail: BSV@SGP.nl

Hier kunt u meer informatie vinden over de ANBI-status van de SGP-Bestuurdersvereniging.

Lid worden

Dankzij zo'n 30.000 SGP-leden, kunnen wij, landelijk en lokaal, een vuist maken in de politiek. Wil jij hier ook aan bijdragen?

Doneren

Is een lidmaatschap niet wat je zoekt, of je bent al lid? Ook financiële steun stellen wij erg op prijs.

Werk mee

Wil jij bijdragen aan het behalen van onze doelen? Bekijk dan de openstaande vrijwilligers- en vaste functies.