Luchtvaart

Mensen stappen steeds vaker in het vliegtuig. Vliegvakanties zijn relatief goedkoop. Terwijl deze vliegbewegingen wel luchtvervuiling en overlast, bijvoorbeeld rond Schiphol, met zich meebrengen. Van sectoren als de landbouw wordt veel gevraagd, terwijl de luchtvaart buiten schot blijft. Dat is ongewenst. De vele goedkope vakantievluchten hebben weinig economische toegevoegde waarde, maar belasten wel het milieu. Het aantal vliegbewegingen moet daarom omlaag.

Concreet:

  • Nederland moet inzetten op serieuze Europese en/of internationale afspraken over bijvoorbeeld belastingheffing op kerosine en/of CO2-uitstoot. Zolang serieuze internationale afspraken over vliegheffingen achterwege blijven, moet de nationale vliegbelasting omhoog.
  • De SGP wil dat reizigers naar omliggende landen niet het vliegtuig, maar de trein pakken. De vliegbelasting wordt fors verhoogd voor bestemmingen in Europa die op een goede manier en binnen redelijke tijd met de trein te bereiken zijn. Nederland moet investeren in betere internationale treinverbindingen.
  • Luchthaven Schiphol zit vol. De SGP wil dan ook geen verdere groei. Integendeel. Het aantal nachtvluchten moet sterk omlaag, evenals het aantal vluchten op zondag.

Zie Lelystad Airport en Schiphol.Terug naar overzicht

Lid worden

Dankzij zo'n 30.000 SGP-leden, kunnen wij, landelijk en lokaal, een vuist maken in de politiek. Wil jij hier ook aan bijdragen?

Doneren

Is een lidmaatschap niet wat je zoekt, of je bent al lid? Ook financiële steun stellen wij erg op prijs.

Werk mee

Wil jij bijdragen aan het behalen van onze doelen? Bekijk dan de openstaande vrijwilligers- en vaste functies.