Bescherming van het leven

Het leven begint al voor de geboorte. Ieder mens is anders dan alle andere mensen die er ooit waren en die er nog zullen zijn. Wie dát op zich in laat werken, wetend dat God hem of haar geschapen heeft, beseft dat je niet gaat knutselen aan dat leven, laat staan dat je het doodt als het niet (meer) aan onze wensen voldoet. Die beseft tevens dat als dat leven na verloop van tijd fragiel en zwak wordt, alles in het werk wordt gesteld om te helen en pijn te verlichten. Soms kan dat heel eenvoudig, door ‘er te zijn’, door mee te leven. Denk aan die vele wanhopige jongeren en ouderen die het leven niet meer zien zitten...

Een van de belangrijkste taken van de overheid is daarom het beschermen van het leven. Elk mensenleven is beschermwaardig. Ook, en misschien juist wel het leven van de meest kwetsbaren: kinderen die nog niet geboren zijn, zij die zich bevinden in de vaak broze eindfase van hun leven en degenen die zó wanhopig zijn dat ze geen andere uitweg meer zien dan zichzelf van het leven te beroven. De beschermwaardigheid van het leven moet daarom worden vastgelegd in de Grondwet.

Zie voor meer informatie:

Abortus provocatus          
Euthanasie 
Voltooid leven               
ZelfdodingTerug naar overzicht

Lid worden

Dankzij zo'n 30.000 SGP-leden, kunnen wij, landelijk en lokaal, een vuist maken in de politiek. Wil jij hier ook aan bijdragen?

Doneren

Is een lidmaatschap niet wat je zoekt, of je bent al lid? Ook financiële steun stellen wij erg op prijs.

Werk mee

Wil jij bijdragen aan het behalen van onze doelen? Bekijk dan de openstaande vrijwilligers- en vaste functies.