Johan van Berkum

Directeur SGP-partijbureau, hoofd afdeling communicatie

Ik ben in 2014 directeur partijbureau geworden. Vanaf 1999 tot 2014 werkte ik voor het wetenschappelijk instituut van de SGP. Toen de vorige directeur (die toen nog algemeen-secretaris heette) wethouder werd, ben ik een half jaar lang interim-directeur geweest en daarna benoemd als directeur.

Het leuke aan mijn functie is dat ik met heel veel verschillende geledingen te maken heb; het partijbureau, het landelijk bestuur, de Tweede Kamerfractie de Eurofractie, de bestuurdersvereniging, de SGP-jongeren, SGP-internationaal. Kortom ik ben een spin in het web waar heel veel lijntjes samenkomen. Ik vind het belangrijk dat ieders inbreng zo goed mogelijk tot zijn/haar recht komt. Ik ben tevreden wanneer iedereen zich gewaardeerd voelt en enthousiast bezig is om doelen te bereiken.

“…ik ben een spin in het web…”

Het mooie aan het werk voor de SGP is dat politieke partijen een belangrijke functie hebben om onderwerpen te agenderen die belangrijk zijn. Daar lever ik graag mijn bijdrage aan.

Ik ben geboren in 1975, woon in Gouda, lees graag boeken over theologie en kerkgeschiedenis en denk graag eerst na voordat ik antwoord geef. Samen met mijn vrouw hebben we zeven kinderen.

Terug naar overzicht