Esther Benschop-Stigter

Beleidsmedewerker Tweede Kamerfractie

Sinds 1 oktober 2020 ben ik werkzaam voor de Tweede Kamerfractie van de SGP. Ik ben verantwoordelijk voor de portefeuille Justitie en Veiligheid.

De Tweede Kamer bruist van verschillende meningen, standpunten en visies. Het is mooi om te zien dat de SGP-fractie een christelijk geluid kan laten horen in de politiek. Ik maak me sterk voor rechtvaardigheid. Dit geldt ook voor het ongeboren leven en kwetsbaren in de samenleving.
Daarnaast mag ik op het terrein van Justitie en Veiligheid het recht verbinden met hetgeen Gods Woord hierover vertelt. Als SGP’er ben je je hier allereerst van bewust.

Ik vind het prachtig om te zien dat in de Bijbel normen en waarden staan die, ook in onze veelal seculiere samenleving, nog steeds van toepassing zijn.

Ik ben een doorzetter en zeg vrijwel nooit 'nee' tegen nieuwe uitdagingen. Graag steek ik de handen uit de mouwen en ben gemotiveerd om het beste resultaat te boeken. Als dochter van een fruitteler weet ik wat het is om afhankelijk te zijn van wat de Heere laat groeien op het land. Ik vind het heerlijk om mee te helpen in het bedrijf van mijn vader. Buiten werken en genieten van de Schepping met mijn voeten in de klei maakt mij gelukkig, wetend dat er een God is die voor ons zorgt. Het maakt mij tegelijk bewust van de positie die wij als rentmeester hebben om zorgvuldig met Zijn Schepping om te gaan.

 

 

Terug naar overzicht