13 maart 2013

SGP-regiotour in april

Maart 2014 Deo volente zijn de gemeenteraadsverkiezingen. De voorbereidingen daarop beginnen nu al! Daarom trekt de SGP het land in met een regiotour. Om kiesverenigingen en hun leden op weg te helpen. Gaat u een rol spelen in de campagne? Of het nu om jongeren gaat, aspirant-raadsleden, leden van de campagnecommissie of bestuursleden. Iedereen die aan de  campagne meedoet, is welkom op de regiotour.

Waar en wanneer?

 

Datum                

Plaats  

Locatie

Adres

Dinsdag 2 april 

Gorinchem

Gomarus SG

Hoefslag 11

Donderdag 4 april

Kampen

Pieter Zandt SG               

Kamperstraatweg 1a

Dinsdag 9 april

Apeldoorn

Jacobus Fruytier SG

Anklaarseweg 71

Vrijdag 12 april

Goes

Calvijn College

Klein Frankrijk 19

Maandag 15 april

Gouda

Driestar educatief

Burg. Jamessingel 2

Dinsdag 16 april

Hoevelaken

Van Lodensteincollege

Zuiderinslag 1

Wat?

De bijeenkomsten beginnen om 19.45 uur (inloop vanaf 19.15 uur). Om 21.30 uur is het programma afgelopen (na afloop is er de mogelijkheid tot informeel samenzijn). Naast een korte plenaire presentatie over alles wat het SGP-partijbureau u voor de gemeenteraadsverkiezingen aanreikt, zijn er tijdens de regiotour verschillende deelsessies te volgen.

  1. Besturen en kandidaatstelling. Hoe bereidt u als bestuur de verkiezingen voor? Hoe gaat u op de juiste manier aan de slag met de kandidaatstelling? Hoor het van het Hoofdbestuur zelf.
  2. Campagnecommissie. Elke partij heeft tijdens de gemeenteraadsverkiezingen een campagnecommissie. Hoe zorgt u dat de SGP het verschil maakt?
  3. Jongeren in de campagne. Jongeren zijn goud waard. Maar dan moet u ze wel op de juiste manier bereiken en inzetten. Hoe pakt u dat het beste aan? Hoor het van de jongeren zelf!
  4. Raadslid zijn. Altijd al raadslid willen worden? Of zeker weten dat dit niets voor u is? Hoor van SGP-raadsleden wat een raadslid tot een goed raadslid maakt!
  5. In de coalitie. Deelnemen aan de coalitie lijkt mooi, maar wat komt er bij kijken? Wat moet je kunnen als onderhandelaar, wethouder of raadslid? Hoor het van ervaringsdeskundigen!
  6. Online campagnevoeren. Meer dan ooit gaan social media bij gemeenteraadsverkiezingen een rol spelen. Hoe zorgt u dat u niet ontbreekt? Dat u zelfs het meeste opvalt op het web?
  7. Software van de kiesraad. Elke raadsverkiezingen opnieuw levert de software van de kiesraad stress en frustratie op voor secretarissen. Hoe gebruikt u deze software foutloos en soepel?

Aanmelden!

Uiteraard zijn de bijeenkomsten gratis, maar om alles goed te organiseren is aanmelden verplicht. Klik hier om u aan te melden voor de regiotour!