9 november 2020

SGP-kandidatenlijst: vernieuwing en continuïteit

Vanmiddag maakte de SGP haar kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen bekend.

Van de in totaal 35 namen die de lijst rijk is, zijn er 17 nieuwkomers. Aanvoerder van de lijst is Kees van der Staaij, gevolgd door Chris Stoffer (2) en Roelof Bisschop (3). Lijstduwer is de 35-jarige Arnoud Proos, hij is wethouder in Barendrecht en getrouwd met Christine. Samen hebben zij drie kinderen. Hij zal zich tijdens de campagne speciaal inzetten voor het gezin.

Op de vierde plaats staat André Flach (44 jaar), wethouder in Hendrik-Ido-Ambacht en tevens campagneleider voor de komende Tweede Kamerverkiezingen. Hij wordt op plek 5 gevolgd door SGP-senator en NPV-directeur Diederik van Dijk (48 jaar).

De jongste kandidaat is SGPJ-voorzitter Arie Rijneveld (25 jaar), hij staat op plek 11 van de lijst. Naast hem staan er nog drie twintigers op de lijst: Nathanaël Middelkoop (plek 10), Ardjan Boersma (plek 27) en Rick van de Waerdt (plek 30). Laatstgenoemde werkt als verpleegkundige op de corona-afdeling van het Franciscus Gasthuis en Vlietland Ziekenhuis in Rotterdam.

De SGP heeft gelet op een goede verdeling van achtergronden en beroepen. Zo staan er naast mensen met veel politieke ervaring, ook zorgwerkers, docenten, ondernemers en boeren op de lijst. Door daarnaast te kiezen voor kandidaten uit veel verschillende regio’s en provincies, zijn bijna alle hoeken van het land vertegenwoordigd op de lijst.

Voor de volledige kandidatenlijst en een verdere toelichting op de lijst verwijzen we graag naar de uitzending van de presentatie van de kandidatenlijst.

Bekijk hier de volledige kandidatenlijst en toelichting

Kandidatenlijst SGP Tweede Kamerverkiezingen maart 2021

 1. Kees van der Staaij
 2. Chris Stoffer
 3. Roelof Bisschop
 4. André Flach
 5. Diederik van Dijk
 6. Wouter van den Berg
 7. Geert Schipaanboord
 8. Johnny Lukasse
 9. Jan Kloosterman
 10. Nathanaël Middelkoop
 11. Arie Rijneveld
 12. Maarten Slingerland
 13. Wim van Duijn
 14. Dick Both
 15. Harry van der Maas
 16. Hans Tanis
 17. Ewart Bosma
 18. Joost Veldman
 19. Marco Oosterwijk
 20. Leendert de Knegt
 21. Gert van Leeuwen
 22. Tom Bakker
 23. Wim Kok
 24. Steven van Westreenen
 25. Peter Noordergraaf
 26. Ad Dorst
 27. Ardjan Boersma
 28. Jan Kuijers
 29. Henk van der Wind
 30. Rick van der Waerdt
 31. Henk Bulten
 32. Arnold Versteeg
 33. Lambert Kisteman
 34. Arnoud Proos