5 oktober 2021

Kamermeerderheid: verklein kloof voor éénverdiener

Een meerderheid van de Tweede Kamer stemde vandaag voor de motie Van der Staaij – Omtzigt die het volgende kabinet oproept om de belastingkloof tussen één- en tweeverdieners te verkleinen.
 
Van der Staaij: “Hiermee zetten we echt een nieuwe stap in de strijd tegen de financiële discriminatie van eenverdieners. Nooit eerder sprak een meerderheid van de Tweede Kamer zich zo duidelijk uit voor het verkleinen van de kloof.”
 
“Maar we zijn er nog niet,” waarschuwt de SGP-voorman tegelijkertijd: “deze mooie en terechte Kameruitspraak moet nu uitgevoerd worden. Mijn collega-Kamerlid Chris Stoffer zal hier bij de begrotingsdebatten – maar zo nodig ook nadien – op terugkomen om de Kamer aan haar eigen uitspraak te houden!”
 
De bewuste motie werd tijdens de algemene politieke beschouwingen ingediend door SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij. Hij deed dat mede namens Kamerlid Pieter Omtzigt. Behalve de VVD en D66 stemden alle partijen voor de motie. Daarmee kwam de stemverhouding op 58 stemmen tegen en 92 stemmen voor de motie.

Lees hier de motie van Kees van der Staaij en Pieter Omtzigt. 

Meer weten over ons standpunt over de eenverdiener? Klik dan hier!