17 maart 2022

Dankbaar voor forse groei

“Mooie cijfers, forse stemmenwinst voor de SGP. Dankbaar, dat is het eerste wat bij mij boven komt als ik de uitslag van de verkiezingen op me in laat werken. En ook vreugde dat in een turbulente tijd vol donkere wolken en slinkend vertrouwen de oudste partij van Nederland een prachtige plus mag noteren. Ik dank onze kiezers heel hartelijk en wens alle gekozen raadsleden veel wijsheid toe en Gods zegen.”

Dat zegt SGP-voorman Kees van der Staaij over de uitslag van de verkiezingen. De SGP krijgt er 32 raadsleden bij (van 197 naar 229), dat is exclusief de plaatsen waar er een combi-lijst was met de CU. Uitschieters zijn Urk (+3), Barneveld, Zwartewaterland, Rhenen en Veenendaal (+2). Plaatsen waar de SGP (weer) in de raad komt, zijn Maasdriel, Voorst en Wierden.

De lagere opkomst is slechts een deel van de verklaring voor de SGP-winst. De belangrijkste is dat het absolute stemmenaantal fors is gestegen voor de SGP, op Urk met 1358, in veel andere gemeenten met honderden tegelijk. In totaal gaat het om 11.437 stemmen (exclusief CU/SGP-lijsten).

Ook partijvoorzitter Dick van Meeuwen kijkt tevreden terug op de uitslag van de verkiezingen. “Dit is echt heel bijzonder. Tijdens de campagne zag ik hele actieve SGP’ers die zich vol overtuiging inzetten voor de partij. Dat elan vertaalt zich in een prachtige uitslag. Ik wil hen dan ook hartelijk bedanken voor al het werk dat zij enthousiast hebben verzet. Ik wens alle gekozenen en degenen die hen politiek en privé omringen wijsheid toe in de komend periode. Ik bid dat zij het gegeven vertrouwen om mogen zetten in woorden en daden die getuigen van Gods eer en dienen tot het welzijn van de naaste.”