1 juni 2024

Familiedag | MuZEEum Vlissingen

D.V. 1 juni 2024 organiseert de SGP een gezellige familiedag in het Maritiem MuZEEum Zeeland in Vlissingen! In het recent compleet vernieuwde Maritiem Muzeeum Zeeland in Vlissingen beleef je de Zeeuwse scheepvaart. Bewonder de topcollectie en onderwaterschatten.
Ga mee naar zee met SGP.

De zeereis neemt je mee door verschillende ruimtes. Elk met een eigen thema. Onder de gewelven van het Lampsinshuis betreedt je als eerste de activiteiten van een scheepswerf. Maak kennis met de touwmakers, kuipers, zeilmakers en timmerlieden. Oefen zelf de kneepjes van het vak!

In het muZEEum kunnen grote en kleine avonturiers op allerlei manieren ervaren wat de zee betekent voor de Zeeuwen en de rest van de wereld. Er is voor kinderen veel te doen. Interactieve spellen, beeld en geluid en een supertof doe-boekje maken het voor alle leeftijd boeiend en interessant. 

Op de familiedag zijn activiteiten te doen voor het hele gezin. Families kunnen samen hun kennis over de vaderlandse geschiedenis testen met een quiz of zich opgeven voor een korte stadswandeling met gids door het oude centrum van Vlissingen. Kinderen kunnen hun maritieme fantasie kwijt in het bouwen met Kapla blokken en meedoen met een knutselworkshop. Door het hele museum zijn leuke en interactieve activiteiten te doen. Ook kunt u meer over de politiek horen tijdens korte presentaties van politici.

Er is tijdens de familiedag een ruimte met catering, waar u gezellig iets kunt eten en drinken. We proberen de prijzen hiervoor zo laag mogelijk te houden.

De sprekers en politici die u kunt ontmoeten tijdens de familiedag zijn o.a.:
- Harry van der Maas (Gedeputeerde Zeeland)
- Kees Knulst (raadslid Tholen)
- Ds J. Kommerie (legerpredikant)

Het complete programma ontvangt u na uw aanmelding van ons in de week voorafgaand aan de familiedag.

Meer informatie vind je op: https://www.muzeeum.nl/ (Het MuZEEum is voor deze activiteit geheel afgehuurd door de SGP).

De toegang is gratis, aanmelden is verplicht. Om zoveel mogelijk bezoekers te kunnen ontvangen kunt u zich aanmelden voor een tijdvak. 

Meld u hier aan!