Menno de Bruyne

Voorlichter Tweede Kamerfractie

Ik ben de dino van de SGP. Mijn eerst schreden in de Tweede Kamer zette ik in de zomer van 1984. Ik heb 11 kabinetten overleefd. De parlementaire geschiedenis is mijn hobby, en nu maak ik zelf na ruim 36 jaren deel uit van die historie.

Mijn liefde voor politiek Den Haag en de geschiedenis kan ik nu onder andere kwijt door veel bezoekers te ontvangen en hen wegwijs te maken in het labyrint dat het Binnenhof is. Mijn werk als voorlichter is afwisselend en vol verrassingen. Ook schrijven en werken met teksten doe ik graag.

"...Zonder loyaliteit en trouw krijg je een samenleving van los zand. Leuk voor op het strand, maar voor een samenleving funest..."

Loyaliteit en trouw vanuit een hartelijke verbondenheid met een persoon, partij of geloof zijn voor mij belangrijke waarden. Zonder loyaliteit en trouw krijg je een samenleving van los zand. Leuk voor op het strand, maar voor een samenleving funest.

Mijn favoriete land is Engeland, en dan met name de Yorkshire Dales in Noord-Engeland. Bekend van de boeken en tv-serie over James Herriot. Ik verzamel en draag bij voorkeur Engelse tweedjasjes en petten. Ik heb wel eens gekscherend gezegd: ik geloof niet in reïncarnatie, maar als het bestaat heb ik vast in die streek staan loeien. Verder hou ik erg van schilderkunst (Haagse School), klassieke muziek, wandelen en lekker eten. Saai dus, maar ja, dat zijn de meeste boomers.

Terug naar overzicht